Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Επικοινωνείστε μαζί μας για να μάθετε το τρέχον πρόγραμμα μαθημάτων και σεμιναρίων γερμανικών ή επισκεφθείτε την σχετική κατηγορία στην αρθρογραφία μας για περισσότερες πληροφορίες.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του σεμιναρίου Α1 «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ», οι Greek.Berliners, σε συνεργασία με τον καθηγητή Γερμανικής Φιλολογίας/ Διδακτολόγο, Γιάννη Αργυρό, προσφέρουν αποκλειστικά για τα μέλη της κοινότητας Online σεμινάρια Γερμανικών, για δομημένη αρχή, επανάληψη, εμβάθυνση, διόρθωση και εστίαση στην ουσία της γλώσσας.

Τα σεμινάρια εισηγείται ο καθηγητής της Γερμανικής ως ξένης γλώσσας,  κ. Γιάννης Αργυρός

2000-2004 > Γερμανική και ελληνική φιλολογία στο ΕΚΠΑ, ειδίκευση διδακτικής της γερμανικής ως ξένης γλώσσας.
2004-2010 > Μετεκπαίδευση στο Πολυτεχνείο, ειδίκευση στην Διδακτολογία.
Έχει εργαστεί ως : Λέκτορας στο Πολυτεχνείο, σε ιδιωτικά μαθήματα, σε ελληνικά φροντιστήρια και είναι συγγραφέας λογοτεχνίας.

Online σεμινάρια γερμανικών!
Προπαρασκευαστικό σεμινάριο για το επίπεδο Α2

Eλάτε να λύσετε τις απορίες σας και να “γνωρίσετε” την γερμανική Γλώσσα στις λεπτομέρειές της!

Ξεκινώντας στις 9 Ιανουαρίου θα δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας σε δύο εβδομαδιαία 2ωρα σεμινάρια, ώστε να κάνουμε επανάληψη το επίπεδο Α1 μέσα από κείμενο και πρακτική εξάσκηση  σε θέματα καθημερινότητας, για να προετοιμαστούμε έτσι για το σεμινάριο επιπέδου Α2!

Στόχος

 • Να γίνει μια εμπεριστατωμένη επανάληψη και εστίαση στα χαρακτηριστικά του επιπέδου Α1, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο που ολοκληρώθηκε, αλλά και για τονιστεί ο χαρακτήρας του Α1 και το πραγματικό του περιεχόμενο για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν παρακάτω.
 • Επανάληψη της  βασικής σύνταξης και των γραμματικών φαινομένων που πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του επιπέδου Α2.

Μέσα από 2 θεματικές ενότητες, θα επιλυθούν τυχόν απορίες, θα μπουν τα  πράγματα σε μια σειρά, θα διορθωθούν λάθη του παρελθόντος, ώστε να έχουμε τις σταθερές γνώσεις, τη σωστή βάση για τη συνέχεια.

Πλατφόρμα διεξαγωγής ενοτήτων

Οι ενότητες θα λαμβάνουν χώρα μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, κάθε Σάββατο 14:00 -16:00 (2 διδακτικές ώρες, 120λεπτά) με όλο το υλικό εκμάθησης και ασκήσεων σε ηλεκτρονική μορφή δωρεάν, οδηγώντας τους συμμετέχοντας σταδιακά – και πάντα σε σύνδεση με τα προηγούμενα – ως και το επίπεδο Β1 και ακόμα παραπάνω, μέχρι το καλοκαίρι, όπου και φτάνουμε στο επίπεδο C2.

Υλικό εκμάθησης για τους συμμετέχοντες! Ιδιωτικός χώρος

Πλατφόρμα εκμάθησης σεμιναρίων

Στην ιστοσελίδα μας, και σε ειδικό χώρο ανά επίπεδο, οι συμμετέχοντες θα βρουν οργανωμένο βοηθητικό υλικό εκμάθησης, το οποίο ενημερώνεται παράλληλα με τα σεμινάρια.

Ο κωδικός εισόδου δίνεται στους συμμετέχοντες και ανανεώνεται ανά μήνα. 

Πρόγραμμα - Θεματικές Ενότητες Ιανουάριος 2021

Το προπαρασκευαστικό αυτό τμήμα επιβεβαιώνει τις γνώσεις του προηγούμενου γνωστικού επίπεδου Α1, όπως αυτό ορίστηκε από την θεματολογία του προηγούμενου σεμιναρίου.
Για την ομαλή διεξαγωγή και κατανόηση των σεμιναρίων επιπέδου Α2 που ξεκινάνε το Φεβρουάριο, απαιτείται επιβεβαίωση γνώσεων επιπέδου Α1.

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε το γνωστικό σας επίπεδο είτε με…

…συμμετοχή στο προπαρασκευαστικό τμήμα…

Συνολικό κόστος: 30€

 • Συμπεριλαμβάνονται οι σημειώσεις, υλικό εκμάθησης, διορθώσεις εργασιών
 • Η εγγραφή απαιτεί προπληρωμή του παραπάνω ποσού με τραπεζική κατάθεση.
  Περισσότερα στοιχεία στην φόρμα εγγραφής.
 • Ζητήστε την απόδειξή σας – επιβεβαίωση εγγραφής στην φόρμα εγγραφής.
 • Περιορισμένος αριθμός θέσεων (max 15 μέλη)

Οι εγγραφές έκλεισαν.
30 Ιανουαρίου ξεκινάει το επόμενο τμήμα Α2-Β1

ή

…να επιλέξετε να κάνετε μόνο το ΤΕΣΤ.

Kόστος: 15€

 • Η εγγραφή απαιτεί προπληρωμή του παραπάνω ποσού με τραπεζική κατάθεση.
  Περισσότερα στοιχεία στην φόρμα εγγραφής.
 • Ζητήστε την απόδειξή σας – επιβεβαίωση εγγραφής στην φόρμα εγγραφής.

Τί πρέπει να γνωρίζετε για τη συμμετοχή σας!

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τις έγκαιρες εγγραφές.

Η επικοινωνία με τους μαθητές και όλες οι ενημερώσεις θα γίνονται με  Facebook Messenger στην σελίδα Διαχείρισης GroupAdmin GreekBerliners.
Αποστολές και λήψεις εργασιών, υλικό εκμάθησης, σημειώσεις θα μοιράζονται σε αυτόνομους online φάκελους για κάθε συμμετέχοντα. Ο φάκελος προστατεύεται από ιδιωτικό απόρρητο και δικαιώματα χρήσης των Greek.Berliners και αφορά αποκλειστικά και μόνο τον εκάστοτε συμμετέχοντα και τον καθηγητή.

Η είσοδος νέου μαθητή στη μέση κάθε θεματικής ενότητας είναι εφικτή μόνο εφόσον υπάρξει κενή θέση λόγω αποχώρησης συμμετέχοντος.

Πληρότητα τμήματος

Καθημερινή ενημέρωση επιβεβαιωμένων εγγραφών

50%
 • Σας συστήνουμε να ξεκινήσετε την διαδικασία εισόδου ένα τέταρτο πριν την ώρα έναρξης κάθε σεμιναρίου.
 • Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα εισόδου, μέλος της Διαχείρισης των Greek Berliners θα είναι διαθέσιμο στο Messenger της σελίδας μας στο Facebook για να σας εξυπηρετήσει.
 • Απευθυνθείτε στην σελίδα GroupAdmin GreekBerliners, με το αποδεικτικό της εγγραφής σας και θα σας σταλεί άμεση απάντηση με τον σύνδεσμο και τον κωδικό σύνδεσης στο σεμινάριο.

Όροι συμμετοχής και διαδικασία:

Οι συμμετέχοντες θα εισέρχονται μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Ιδανικά μέσω υπολογιστή. Δεν θα προσφέρεται τεχνική υποστήριξη κατά την εκτέλεση των μαθημάτων.

Πριν την έναρξη των μαθημάτων, θα προηγηθεί μία πιλοτική λειτουργία / test, σε διαφορετική ώρα και μέρα, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα ακολουθώντας τις οδηγίες πρόσβασης.
Δείτε τον τρόπο σύνδεσης ΕΔΩ

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να εισέλθουν στην πλατφόρμα το αργότερο ως και 15 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος. Στην συνέχεια η πλατφόρμα θα «κλειδώνει», αφήνοντας έξω όσους καθυστερούν!

*Εξαίρεση μόνο μετά από επικοινωνία με την Διαχείριση τουλάχιστον 24ώρες πριν την ημέρα του μαθήματος.

Οι μαθητές υποχρεούνται να έχουν κάμερα ανοιχτή για προσωπική επαφή με τον καθηγητή και τους συμμαθητές. Μόνο σε περίπτωση τεχνικής επιβάρυνσης θα καλούνται από τον συντονιστή να κλείσουν την κάμερα.

*Το περιεχόμενο των σεμιναρίων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του καθηγητή και απαγορεύεται η μαγνητοσκόπηση, ή οποιαδήποτε καταγραφή (πέρα από προσωπικές σημειώσεις), όπως και διαμοιρασμός των πληροφοριών σε οποιονδήποτε τρίτο και με οποιοδήποτε μέσο. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© Αργυρός Γιάννης 2020-2021