Για πιο σωστή μετάφραση σε άλλες γλώσσες χρησιμοποιείστε τα κουμπιά παρακάτω αντί του εργαλείου αυτόματης μετάφρασης στο μενού .

Ελληνικά

English

German

Αγαπητοί φίλοι Greek.Berliners,

Από το Μάιο του 2020 άρχισα να εργάζομαι στο κέντρο συμβουλευτικής Ιpso care στο Βερολίνο όπου παρέχω υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής στην ελληνική γλώσσα. Oι υπηρεσίες μας είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμες δια ζώσης στο κέντρο μας και διαδικτυακά στην πλατφόρμα μας www.ipso-care.com/greek.

Έχω ολοκληρώσει σπουδές ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω πολυετή εμπειρία ως ψυχολόγος από την εργασία μου στην Ελλάδα σε διάφορους φορείς. Επιπλέον, έχω εκπαιδευτεί στη βραχεία ψυχοδυναμική παρέμβαση Value Based Counseling (VBC) που έχει αναπτυχθεί από την ιδρύτρια της ΙPSO και ψυχαναλύτρια Ιnge Missmahl.

www.ipso-care.com

H παρέμβαση VBC έχει σχεδιαστεί για έφηβους και ενήλικες και βασίζεται στην ιδέα ότι όλα τα άτομα καθοδηγούνται από μία έμφυτη ανάγκη να ζουν μία ουσιαστική ζωή με νόημα. Το τι θεωρούμε ως ουσιαστικό έχει να κάνει με τις προσωπικές μας αξίες που συχνά είναι συνδεδεμένες με οικογενειακές και κοινωνικές αξίες του περιβάλλοντος που έχουμε μεγαλώσει.

Στην Ιpso αποφεύγουμε την παθολογοποίηση κλινικών συμπτωμάτων που συνδέονται με ενδοψυχικές ή διαπροσωπικές συγκρούσεις, τραυματικές εμπειρίες, ένα ενοχλητικό κοινωνικό περιβάλλον ή δύσκολες μεταβάσεις στη ζωή, όπως η μετανάστευση. Η συμβουλευτική μας προσέγγιση προσπαθεί αντ ‘αυτού να κατανοήσει τη σημασία αυτών των συμπτωμάτων ως έκφραση άλυτου κοινωνικού στρες.

Το ανθρώπινο δυναμικό μας για αυτο-ανάπτυξη και η επιδίωξή μας να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την αυτοθεραπεία του ανθρώπου.

Λίγα λόγια για την Ιpso

H Ipso είναι μια ανθρωπιστική και μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τη Γερμανία και το Αφγανιστάν και ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Στη Γερμανία η Ιpso έχει κέντρα συμβουλευτικής στο Βερολίνο, στο Αμβούργο και στην Ερφούρτη.

Οι σύμβουλοι της Ιpso έχουν εκπαιδευτεί στην παρέμβαση VBC  και έχουν διαρκώς εποπτεία από έμπειρους ειδικούς στο χώρο της ψυχικής υγείας.  Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες σε πάνω από 20 διαφορετικές γλώσσες (Αμαρικά, Αραβικά, Ντάρι / Φάρσι, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Χίντι, Ιταλικά, Κουρδικά, Παστού, Ρώσικα, Τιγκρίνια, Τούρκικα, κ.α).

Ipso Care
Κέντρο Συμβουλευτικής στο Βερολίνο

Το Κέντρο Συμβουλευτικής μας στο Βερολίνο παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής δια ζώσης σε παραπάνω από 10 και οργανώνει διαδικτυακή συμβουλευτική σε άλλες γλώσσες για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα www.ipso-care.com από το σπίτι. Tο κέντρο μας αποτελεί ζωτικό μέρος του ευρύτερου δικτύου οργανισμών που παρέχουν υποστήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες στο Βερολίνο.

Ipso Care Center Berlin

Διεύθυνση: Hohenstaufenstr. 31 10779 Berlin

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9 πμ – 5 μμ

Τηλέφωνο: 030 / 55 077 203

Ραντεβού: Καλέστε στο 030 / 55 077 203 ή επισκεφτείτε μας στο κέντρο μας. Οι υπηρεσίες μας είναι εμπιστευτικές, ανώνυμες, δωρεάν και δεν αφορούν μόνο κάτοικους της περιοχής.

Ipso  Care
Online Συμβουλευτική

Παρέχουμε εμπιστευτικές υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής διαδικτυακά μέσω της έμπιστης πλατφόρμας μας με βίντεο www.ipso-care.com. Έχουμε πάνω από 40 σύμβουλους που προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες και παρέχουν υπηρεσίες σε παραπάνω από 20 γλώσσες. Οι online υπηρεσίες μας δίνουν τη δυνατότητα συμβουλευτικής σε άτομα που είτε δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στην περιοχή τους  ή που για διάφορους λόγους δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους.

Μέχρι σήμερα έχουμε παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής διαδικτυακά σε πελάτες που προέρχονται από 70 διαφορετικές χώρες και μέσα στο 2019 πραγματοποιήσαμε  χιλιάδες διαδικτυακές συνεδρίες.

Για online συμβουλευτική μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα μας: www.ipso-care.com

Γεωργία Κουτσουραδή
Ψυχοκοινωνικός σύμβουλος, Ψυχολόγος

Επικοινωνία:
Κιν: +49 (0) 176 – 278 731 95
Εmail: georgiak.ipso@gmail.com

 • IPSO gGmbH
  International Psychosocial Organisation
  www.ipsocontext.org
 • Online συμβουλευτική πλατφόρμα
  www.ipso-care.com
 • Ipso Care Center – Empathy International
  Hohenstaufenstraße 31,10779 Berlin
  T: +49 30 55077203

Το ενημερωτικό μας φυλλάδιο στα ελληνικά