Αριστοτέλης Χαϊτίδης

Τheater maker, Performer, Opera singing – counter tenor

Ο Αριστοτέλης Χαΐτίδης γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Σπούδασε Φιλολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο και τη μουσική. Μετά τις σπουδές πήγε στο Βερολίνο όπου είναι η βάση του τα τελευταία 13 χρόνια και δούλεψε στην Όπερα του Βερολίνου (Deutsche Oper Berlin) αρχικά ως κομπάρσος και ως βοηθός σκηνοθέτη (Carmen, σκην. Søren Schumacher, 2009) και ηθοποιός (Il Principe di Persia στην Turandot του Puccini, Orestes στην Oresteia του Ξενάκη κ. ά.) σε πάνω από 35 διεθνείς παραγωγές.

Τα τελευταία χρόνια εστιάζει στη συγγραφή θεατρικών έργων και τη σκηνοθεσία/παραγωγή τους. Μια ταινία μικρού μήκους (Sternenkind, 2016) σε δικό του σενάριο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας και ταξιδεύει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ ένα ακόμα έργο του (Marie-Fragment) σε δική του σκηνοθεσία παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του SchubertTheater, σημαντικό κουκλοθέατρο για ενήλικες στη Βιέννη, έχοντας ήδη παιχτεί σε άλλα θέατρα και παραγωγές της Βιέννης νωρίτερα. Ο ίδιος μονόλογος στα Ελληνικά παίζεται σε περιοδεία σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία.

Ιδιαίτερη αίσθηση σε κριτικούς και κοινό προκάλεσε επίσης η Anti_gone σε κείμενο και σκηνοθεσία δική του στη Βιέννη αλλά και σε διεθνές φεστιβάλ των Βαλκανίων.

Παράλληλα περιοδεύει τα τελευταία χρόνια με τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου, μια μουσικοαφηγηματική περφόρμανς, όπου παρουσιάζεται όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως λυρικός τραγουδιστής (κόντρα τενόρος). Τελευταία του δουλειά η αλληγορική δυστοπία „Wenn Götter das dürfen*“ στη Βιέννη.

Costumes: Isabel Vollrath

Αριστοτέλης Χαϊτίδης

Επικοινωνήστε με τον Αριστοτέλη Χαϊτίδη!

E-mail, Ιστοσελίδα, Facebook σελίδα και Instagram. 

Σχετικοί σύνδεσμοι
Μία παρουσίαση του Έλληνα καλλιτέχνη και Βερολινέζου με την υποστήριξη των Greek.Berliners® Το περιεχόμενο προστατεύεται με δικαιώματα χρήσης.

Η ιστοσελίδα αυτή φιλοξενείται στην ιστοσελίδα των Greek-Berliners® και συντηρείται από την ομάδα μας. Αν εργάζεστε στο Βερολίνο ή παρουσιάζετε έργο ζητήστε και εσείς να δημιουργήσουμε μία αντίστοιχη σελίδα δωρεάν!