Αφροδίτη Πατουλίδου

Θέατρο / Όπερα

Έχοντας χαρακτηριστεί ως «μαγευτική» από την New York Times, η Αφροδίτη Πατουλίδου διαγράφει μια διεθνή πορεία σε θέατρα όπως η Κρατική Όπερα του Βερολίνου, το La Monnaie των Βρυξελλών, το θέατρο Real Μαδρίτης καθώς και σε αίθουσες συναυλιών όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Konserthuset του Γκέτεμποργκ, η Snape Maltings, η Concertgebouw της Μπρυζ κ.ά.

Έχει λάβει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ όπως αυτό του Ojai στην Καλιφόρνια, του Αλδεβούργου, της Δρέσδης, της Φλάνδρας κ.ά.

Οι ερμηνείες της ως:

• Anne Trulove (The Rake’s Progress)
Elle (La Voix Humaine)
Belinda (Dido & Aeneas)
Sophie Scholl (Weisse Rose)
Lonely Child του Claude Vivier

έλαβαν θερμής υποδοχής από τον διεθνή τύπο:
https://aphroditepi.com/press/

Η πολυσυζητημένη ερμηνεία της ως Anne Trulove κυκλοφορεί σε DVD και είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο που θα βρείτε από κάτω:

Σπουδές

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πτυχίο με Ειδίκευση στην Μονωδία, τάξη Αγγελικής Καθαρίου), στο Βασιλικό Φλαμανδικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών (Μεταπτυχιακό στο Λυρικό Τραγούδι, τάξη Dinah Bryant) και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου (Μεταπτυχιακό στην Όπερα, τάξη Άρη Αργύρη), ενώ μελέτησε και στο Παρίσι. Έχει ακόμη μελετήσει δημοτικό τραγούδι, κλασσική κιθάρα και πιάνο.

Έχει τελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια της Ελληνικής Χορωδίας Βρυξελλών κι έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και είναι υπότροφος του Βρετανικού Iδρύματος Βραβείων Όπερας.

Είναι μέλος των Equilibrium Νέων Καλλιτεχνών υπό την διεύθυνση της Barbara Hannigan. Της αρέσουν τα βιβλία και το χιόνι. Όχι απαραίτητα ταυτόχρονα.

Έχει μεγάλο πάθος για την φωτογραφία, την διδασκαλία και την συγγραφή. Μετά από πολλαπλές βραβεύσεις ποιημάτων της, κερδίζοντας το Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης της Χ.Ο.Ν. εκδίδεται και η πρώτη εικονογραφημένη συλλογή ποιημάτων της με τίτλο «17,5 σχεδόν 18». Επίσης, γράφει τακτικά στην στήλη «#liveyourdreamρε» του ελληνικού μουσικού περιοδικού «Κρυστάλλινη Φαρέτρα».

Αρχές του 2021, θα κυκλοφορήσει ο πρώτος της δίσκος με τον “Μεγάλο Ερωτικό” του Μάνου Χατζιδάκι και τα Ελληνικά τραγούδια του Μωρίς Ραβέλ.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς της επιδημίας, η Αφροδίτη κάνει ένα εσωτερικό ταξίδι στην παράδοση, διασκευάζοντας σε παραδοσιακό ύφος, τραγούδια από το διεθνή ρεπερτόριο:

aphroditepi.com

Επικοινωνία & Social Media

Μοιραστείτε το με φίλους! Share This with friends!

Μία παρουσίαση της ελληνίδας καλλιτένχιδος και Βερολινέζας με την υποστήριξη των GreekBerliners® Το περιεχόμενο προστατεύεται με δικαιώματα χρήσης.

Η ιστοσελίδα αυτή φιλοξενείται στην ιστοσελίδα των Greek-Berliners® και συντηρείται από την ομάδα μας.
Αν εργάζεστε στο Βερολίνο ή παρουσιάζετε έργο ζητήστε και εσείς να δημιουργήσουμε μία αντίστοιχη σελίδα δωρεάν!