O συνθέτης και σολίστ κιθάρας

Konstantine Margaritis

Η χροιά της κιθάρας από το άγγιγμα του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη είναι λεπτή και λυρική, εμποτισμένη με μεσογειακή αύρα. Το οικείο και άμεσο συναντά το απρόσμενο σε μια τέλεια ισορροπία, επιτρέποντας στον ακροατή να ξεχάσει τη δεξιοτεχνία και να χαθεί μέσα σε μοναδικούς μουσικούς κόσμους..

Το ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο προσωπικό στυλ σύνθεσης του Κωνσταντίνου, χαρακτηρίζεται από παθιασμένες επιδείξεις μοντέρνου υστερορομαντισμού, με ιμπρεσιονιστικές τάσεις και ένα μεσογειακό ταμπεραμέντο παραδοσιακών ρυθμών και γυρισμάτων.

Δισκογραφία

Εγγραφείτε στο κανάλι για περισσότερα βίντεο, εκπαιδευτικά βίντεο κ.α.
Εγγραφείτε στο κανάλι Youtube

Konstantine Margaritis

Ο Έλληνας σολίστ και συνθέτης ζει και εργάζεται στο Βερολίνο από το 2013. Με ντεμπούτο το άλμπουμ«Kimata», μια συλλογή πρωτότυπων έργων και διασκευών για σόλο κιθάρα που κυκλοφόρησε το 2016, θέτει από την αρχή τη φιλοδοξία του να συγχωνεύσει το μοντέρνο με την παράδοση.

Δύο χρόνια αργότερα, η μουσική του για το τρίο «Siren Songs» κυκλοφορεί με το τον τίτλο Elusive Aura.Εκφράζεται ως ένα αμάλγαμα εγγενούς ενδιαφέροντός για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία με τη γοητεία του Κωνσταντίνου για σύνθετες αρμονίες και κλασσικό λυρισμό σε ένα πάντρεμα με ρυθμούς και ήχους από τη Μεσόγειο.

Η “Ιθάκη”, έρχεται το 2019, ένα προσωπικό άλμπουμ με πρωτότυπες συνθέσεις για κλασική κιθάρα με μια ενιαία θεματική ουσία, το προσωπικό ταξίδι αυτό-εξερεύνησης και συνειδητοποίησης όπως το μεταφέρει το ομώνυμο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη και το δεκαετές ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα.

Η τελευταία του δημιουργία, η σουίτα για κλασσική κιθάρα “A Quiet Place”, κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2020. Καθηλώνει τον ακροατή με μια μαγνητική ατμόσφαιρα και ένα σιωπηλό παλμό δημιουργώντας μια αίσθηση εθελοντικής απομόνωσης.

Η πρώτη του επαφή με τη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 5 με βασικό όργανο το πιάνο, σύντομα όμως άλλαξε κατεύθυνση καθώς τον κέρδισε ο ξεχωριστός ήχος της κλασσικής κιθάρας. Σπούδασε μουσική στην Εθνική Σχολή Μουσικής της Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση το Κυριάκου Παφίτη. Αργότερα στη ζωή του, ένιωσε ότι ήθελε να επεκτείνει τις γνώσεις του και να κατακτήσει την κιθάρα. Φοίτησε τότε την διαδικτυακή ενότητα εκμάθησης του Berklee College of Music όπου του απονεμήθηκε η υποτροφία Paul Simon και απέκτησε το πιστοποιητικό Master Guitar με άριστα για τις σπουδές στου στη σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό το 2012.

«Είναι μια εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή», θυμάται, «να είμαι σε θέση να σπουδάσω με μουσικούς και δασκάλους παγκόσμιας κλάσης όπως οι Bruce Saunders, Joe Mulholland, Rick Peckham, Jim Odgren και Bruce Bartlett».

Μία παρουσίαση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη και Βερολινέζου με την υποστήριξη των GreekBerliners® Το περιεχόμενο προστατεύεται με δικαιώματα χρήσης.

Ακουλουθείστε το @konstantine.margaritis

H Facebook σελίδα

Η ιστοσελίδα αυτή φιλοξενείται στην ιστοσελίδα των Greek-Berliners® και συντηρείται από την ομάδα μας.
Αν εργάζεστε στο Βερολίνο ή παρουσιάζετε έργο ζητήστε και εσείς να δημιουργήσουμε μία αντίστοιχη σελίδα δωρεάν!