Η ηθοποιός και mezzo soprano

Christina Fronista

and her radio Stories

Χριστίνα Φρονίστα

Η ηθοποιός και Mezzo-Soprano Χριστίνα Φρονίστα γεννήθηκε στην Αθήνα.

Έλαβε ελληνογερμανική σχολική εκπαίδευση και απέκτησε το 2001 το δίπλωμά της στην Υποκριτική από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Ακολούθησαν παραστάσεις στο Θέατρο στην Αθήνα κλασσικού ρεπερτορίου. Παράλληλα έκανε μάθημα τραγουδιού στο Βερολίνο και απέκτησε γνώσεις στις τεχνικές του Belting, λυρικού τραγουδιού και Mixed Voice.

Στο ευρύ θεατρικό και μουσικοθεατρικό ρεπερτόριό της αριθμούν παραστάσεις όπως οι τρεις Σωματοφύλακες, Τσάρος Σαλτάν, Πήτερ Παν. Αυτή την περίοδο παρουσιάζει συναυλίες στο Βερολίνο και Βραδεμβούργο με ρεπερτόριο από το χώρο του Μιούζικαλ και των Chansons. Στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Chorin το 2016 ανέλαβε το ρόλο της Αδελαϊ΄δας στο Vogelhändler του Carl Zeller. Την ίδια περίοδο ανέλαβε το ρόλο της Kate στο Girls Night στο Βερολίνο (Musical).

Την ίδια χρονιά τραγούδησε σαν σολίστ με βασικό ρόλο στη Jazzoper Take my Otherness στη Berliner Philharmonie, καθώς και στην επανάληψή της το 2018. Ακολούθησε ο ρόλος του Χένζελ στο έργο Χένζελ και Γκρέτελ.

Το 2019 τραγούδησε σε συναυλίες Μιούζικαλ και Οπερέτας. Από το 2019 επεξεργάζεται μια καινούρια παραγωγή μεταξύ Όπερας και Θεάτρου, η οποία σχεδιάζεται να είναι φορέων συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας, παρουσιάζοντας ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες Ευρωπαϊκών χωρών.

Στηρίξτε αυτή την εθελοντική προσπάθεια και το βιβλίο. Εγγραφείτε στο κανάλι για περισσότερα βίντεο!
Στηρίξτε αυτή την εθελοντική προσπάθεια. Στηρίξτε το βιβλίο! Εγγραφείτε στο κανάλι Youtube

Μία ευγενική προσφορά της ηθοποιού σε συνεργασία με συγγραφείς και με την υποστήριξη των GreekBerliners®

Η ιστοσελίδα αυτή φιλοξενείται στην ιστοσελίδα των Greek-Berliners® και συντηρείται από την ομάδα μας. Ζητήστε και εσείς να δημιουργήσουμε για την δράση σας αντίστοιχη σελίδα δωρεάν!