Γνωρίζουμε τον κ. Αργυρό!

Καθηγητής γερμανικής γλώσσας / Διδακτολόγος / Συγγραφέας

Ο Αργυρός Γιάννης είναι από τα πρώτα μέλη της διαδικτυακής κοινότητας των Greek.Berliners®. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για την κοινωνική του προσφορά στα μέλη της ομάδας, ενώ όλοι έχουν να πουν έναν ιδιαίτερα καλό λόγο ως προς την γλωσσική του κατάρτιση, την εμπειρία και την βαθιά γνώση της γερμανικής γλώσσας, ενίοτε δε και της ελληνικής.

Ζει και εργάζεται τα τελευταία 17 χρόνια στο Βερολίνο, γνωρίζοντας και κατανοώντας απόλυτα τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και τις δυσκολίες προσαρμογής και επιβίωσης στην πόλη, καθώς και τις ανάγκες των ατόμων που ζουν εδώ, ώστε να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψιν τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των μαθητών του.

Η ενασχόλησή του στο παρελθόν σε γερμανικές εταιρείες με ιδιαίτερα υψηλές επικοινωνιακές απαιτήσεις, η συνεργασία του με μεταφραστικούς φορείς και η προσωπική του δράση σε θέματα εκπαίδευσης, είτε ως διδάσκων στο πανεπιστήμιο ή και σε ιδιωτικούς φορείς, είτε ως αρθρογράφος σε επιστημονικές ημερίδες διεθνώς, τον καθιστούν σαφέστατα έναν από τους καλύτερους στο είδος του, για να προσφέρει ποιοτικά μαθήματα γερμανικής γλώσσας, βοηθώντας τους μαθητές του να κατανοήσουν την ουσία της γλώσσας και όχι απλώς να αποκτήσουν ένα πτυχίο!

Γιάννης Αργυρός

Καθηγητής γερμανικής γλώσσας

Απόφοιτος Γερμ. Φιλολογίας, με ειδίκευση στην Διδακτολογία / Συγγραφέας

Τηλ: 015159167609 – 6955557875

E-Mail: jargyr1981@gmail.com / SkypeID: jargyr1

2000-2004 > Γερμανική και ελλληνική φιλολογία στο ΕΚΠΑ, ειδίκευση διδακτικής της γερμανικής ως ξένης γλώσσας.
2004-2010 > Μετεκπαίδευση στο Πολυτεχνείο, ειδίκευση στην Διδακτολογία.
Έχει εργαστεί ως : Λέκτορας στο Πολυτεχνείο, σε ιδιωτικά μαθήματα, σε ελληνικά φροντιστήρια και είναι συγγραφέας λογοτεχνίας.

Γεννημένος το 1981 στην Αθήνα, ασχολήθηκε από τα παιδικά του χρόνια με την πληροφορική, ενώ σe ηλικία 12 ετών τον κέρδισε η μελέτη της κλασσικής αρχαιοελληνικής γραμματείας. Σπούδασε γερμανική και ελληνική φιλολογία στην Αθήνα και ειδικεύτηκε στην διδακτική της γερμανικής ως ξένης γλώσσας, διδάσκοντας όχι μόνο μαθητές, αλλά και φοιτητές /μελλοντικούς καθηγητές. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ημερίδες, διεθνή συνέδρια, αρθρογραφώντας σχετικά, ενώ είναι και συγγραφέας ενός μυθιστορήματος με τρεις εξαιρετικές πανεπιστημιακές κριτικές που προλογίζουν το πόνημά του.

Ο τρόπος εργασίας και η εθελοντική προσφορά του!

Διδασκαλία για όλους!

Διδάσκει όλα τα επίπεδα της γλώσσας, με ιδιαίτερη έμφαση, όμως, στα ανώτερα! Σε μαθητές προχωρημένης ηλικίας βοηθά στην βαθύτερη κατανόηση λειτουργίας της γερμανικής γλώσσας, εμπλουτίζοντας κατά περίπτωση και βάσει αναγκών και την πρωτογενή ελληνική γλώσσα, καλύπτοντας τυχόν κενά, γεφυρώνοντας στην συνέχεια το γλωσσικό χάσμα, που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, βοηθώντας τους τελικώς να κατανοήσουν την δομή και λειτουργία των γερμανικών, μιλώντας πιο σωστά και ποιοτικά στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Προετοιμάζει μαθητές όλων των ηλικιών για απόκτηση διπλωμάτων γερμανικής γλώσσας, αλλά ιδιαίτερα επικεντρώνεται βάσει αναγκών σε:

  • Εμβάθυνση γερμανικής σύνταξης και εμπλουτισμού του λεξιλογίου,
  • Βελτίωση της προφοράς και της ακουστικής ικανότητας, παρέχοντας έτσι σχετική ευελιξία στον προφορικό λόγο και τις απαιτήσεις του,
  • Κατανόηση κειμένων με στόχο την ανάπτυξη γραπτού λόγου, και ικανότητα σαφούς έκφρασης – έκθεσης ιδεών, ανάλογα και με τον εργασιακό κλάδο,
  • Προετοιμασία για όσους ενδιαφέρονται για εργασία σε ιατρικό τομέα, και τέλος παρέχει
  • Υποστηρικτική διδασκαλία Ελλήνων μαθητών σε γερμανικά σχολεία, λαμβάνοντας υπόψιν τις γλωσσικές απαιτήσεις και τις συνθήκες μετάβασης από την ελληνική πραγματικότητα, με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση των μαθητών στο νέο περιβάλλον και με προοπτική εξέλιξης μέσα στο γερμανικό σχολικό σύστημα.

Τα μαθήματά του λαμβάνουν χώρα κυρίως μέσω υπολογιστή (Skype, Zoom), ιδιαίτερα στην τωρινή δύσκολη κατάσταση, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και προσφέροντας και δωρεάν υλικό για τα μαθήματα.

Διδάσκει στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα, προσφέροντας μαθήματα πλήρους ώρας και σε ευέλικτο ωράριο.

Ευχαριστούμε!

Σε συνεργασία με την ιστοσελίδα μας προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, με δωρεάν σεμινάρια για την γλώσσα, σε διάφορες θεματικές ενότητες, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα σε γλωσσικά θέματα.

🔬Γερμανικά στο μικροσκόπιο 

🔬Γερμανικά στο μικροσκόπιο