Διαδυκτιακά θεατρικά εργαστήρια για όλους!

Γεια σας φίλοι του θεάτρου και της ομάδας Blick!

H ομάδα Blick δημιουργήθηκε το 2014 στο Βερολίνο από την ηθοποιό/σκηνοθέτη Μάρα Βλαχάκη και τους συνεργάτες της.
Η δραστηριότητα της ομάδας περιλαμβάνει Θεατρικά Εργαστήρια και Θεατρικές παραγωγές.
Από το 2014 έως το 2016 η ομάδα ανέβασε 3 παραγωγές σε θέατρα του Βερολίνου (στα Ελληνικά με γερμανικούς υπέρτιτλους):
“Ποιός ανακάλυψε την Αμερική”, “Λυσιστράτη”, “Μπαμπάδες με ρούμι”.

Τα εργαστήρια υποκριτικής για ερασιτέχνες συνεχίζονται έως και σήμερα!

Τον Απρίλη 2020 *με αφορμή και λόγω της πανδημίας* ξεκίνησε το Online Theater Course της ομάδας Blick, όπου το ΘΕΑΤΡΟ έρχεται στην ΟΘΟΝΗ του υπολογιστή και η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταξύ των μελών της ομάδας ξεπερνά τα όποια εμπόδια φέρει η έλλειψη δια ζώσης επαφής!

Aν θέλετε να μπείτε κι εσείς στην τρελή αυτή ομάδα και ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΘΕΑΤΡΟ ONLINE στείλτε email για να δηλώσετε συμμετοχή στο theatrikoergastiri@gmx.de

Έχετε απορίες; Θέλετε να ρωτήσετε λεπτομέρειες;

Μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα στο facebook messenger στην σελίδα της θεατρικής ομάδας Blick

Για οποιαδήποτε απορία, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του εργαστηρίου, τις ώρες, τις μέρες, το κόστος συμμετοχής κ.α.

Οι σελίδα των εργαστηρίων “Blick” στο Facebook

Mara Vlachaki

Οι σελίδα των melous music στο Facebook

Σύντομο βιογραφικό της εισηγήτριας των εργαστηρίων Μάρας Βλαχάκη

Η Μάρα Βλαχάκη έχει σπούδασει υποκριτικη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και παιδαγωγική Θεάτρου στο Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού του Λάκη Κουρετζή. Επίσης, είναι φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις με θιάσους κρατικών και ιδιωτικών θεάτρων στην Αθήνα και το Βερολίνο.

Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Peter Stein, Fiona Shaw, Γιάννη Κακλέα, Βασίλη Νικολαΐδη, Σωτήρη Χατζάκη. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στα σίριαλ “Τα μαχαιρώματα” και “Η ζωή της άλλης”.
Το διαστημα 2013-2019 εζησε στο Βερολίνο, όπου και εργάστηκε ως ηθοποιός, μουσικός, δασκάλα υποκριτικής και σκηνοθέτης.
Το 2014 ίδρυσε την ελληνόφωνη θεατρική ομάδα Blick, με την οποία ανέβασε τις παραστάσεις “Ποιός ανακάλυψε την Αμερική” Χρ. Σπηλιωτη, “Λυσιστράτη” Αριστοφάνη και “Μπαμπάδες με ρούμι” Ρέππα, Παπαθανασίου.
Το 2018, με τον κιθαρίστα Κωνσταντίνο Μαργαρίτη δημιούργησαν το ντουέτο Melous, “ελληνικές μελωδίες αλλιώς” και έδωσαν συναυλίες σε συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές του Βερολίνου και της Αθήνας.

Από το Γενάρη του 2020 διαμένει στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου και διδάσκει μουσική και θέατρο σε παιδιά και ενήλικες και παράλληλα εργάζεται στον παιδικό σταθμό του Uni Bern.
Τον Απρίλη του 2020 δημιούργησε το Online Theater Course/ Θεατρικό Εργαστήρι, μέσω του οποίου λάτρεις του θεατρου από κάθε άκρη της γης μπορούν να συνδεθούν μεταξυ τους, να παίξουν, να επικοινωνήσουν με χιούμορ και θετική ενέργεια και να μάθουν τεχνικές και μυστικά του θεάτρου!