Η νέα πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και μυθολογίας

Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser

Οι Έλληνες του εξωτερικού συναντιούνται σε ένα ιστοχώρο με κοινό ενδιαφέρον την ελληνική γλώσσα

Ο Ελληνισμός σπάνια στην ιστορία του περικλείστηκε από σύνορα. Έλληνες και Ελληνικός πολιτισμός για αιώνες ταξίδεψαν και πρόκοψαν μακριά από την κοιτίδα τους. Σήμερα με όλους μας στο σπίτι με στόχο την υγεία και την ασφάλεια μπορούμε ακόμα να ταξιδεύουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό μας με μια νέα σειρά εφαρμογών που μας φέρνει η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Βανκούβερ, Καναδά. Τα μαθήματα προσφέρονται αυτή τη στιγμή σε πιλοτική μορφή και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέχρι την τελική τους έκδοση τον Σεπτέμβριο.

Οι εφαρμογές και η διαδικτυακή μας πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί από μια ομάδα Ελλήνων διαφόρων ειδικοτήτων πάνω σε τεχνολογία, εκπαίδευση και πολυμέσα, οι οποίοι δουλεύουν σε αποκεντρωμένο εργασιακό περιβάλλον, από την Ελλάδα, τον Καναδά και τις Η.Π.Α.

πηγή:www.staellinika.com

Μερικά από τα εκπαιδευτικά βίντεο που θα βρείτε στο Youtube κανάλι

Η πλατφόρμα είναι σε εξέλιξη καθημερινά και θα είναι πλήρης τον Σεπτέμβριο 2020 και για android.

Ευχαριστούμε θερμά το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κο. Ιωάννη Χρυσουλάκη για τη συμμετοχή του στο social media γκρουπ μας και την συνεισφορά του στην ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού.