Η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του πολυδιαβασμένου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη, με τίτλο “εγώ ο Σίμος…Σιμεών” παρουσιάστηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο εστιατόριο “Νότος”, στο Βερολίο, στα πλαίσια της εκδήλωσης “Ημέρα Ελληνικού Βιβλίου, Βερολίνο 2018”, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας Βερολίνου.

“Ένας μοναχικός ήρωας, ο εντεκάχρονος Σίμος, χαρισματικός και ευφυής πηγαίνει ενάντια στα στερεότυπα και τις προκαταλύψεις της Ελλάδας του ’60. Χαράζει το δικό του δρόμο, σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από τα μάτια του ανατρεπτικού συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη που μας προσφέρει ένα τελευταίο δώρο για κάθε φίλο της λογοτεχνίας.”

Η κα. Ένη Πάτσιγκ-Τυρπένου, εμπνεύστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Βερολίνου προλόγισε και συντόνισε τη συγκινητική και από καρδιάς παρουσίαση του βιβλίου που έγινε από τον ίδιο τον συγγραφέα. Ακολούθησε συζήτηση με το συγγραφέα, με πληθώρα ερωτήσεων και αποκαλυπτικών απαντήσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους από την Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνου, ο εξοχώτατος πρέσβυς κος. Δασκαρόλης καθώς και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βερολίνου στην προσπάθειά της να συντηρήσει τον Ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, ενημερώθηκε άμεσα για τις ανάγκες των βιβλιόφιλων της πόλης μας και εμπλουτίστηκε με νέα αξιόλογα μέλη, διευκολύνοντας έτσι το έγχείρημά της.

Ήταν μεγάλη τιμή, η παρουσία μας και ενεργός συμμετοχή στην διοργάνωση αυτής της μέρας και ευχαριστούμε θερμά το κο. Στέφανο Μάκο, διοργανωτή της “Ημέρας Ελληνικού Βιβλίου Βερολίνο 2018”, για τη συνεργασία.

< Πίσω

Πως σας φάνηκε το βιβλίο;

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this.