Travel Nikos. Μία διαφορετική ελληνική κοινότητα.

Το Travel Nikos έφτασε πρόσφατα και στο Βερολίνο από την μακρινή Ασία!

Με την εμπειρία ταξιδιωτικού πράκτορα και το μεράκι του Έλληνα το Travel Nikos εδώ και 9 χρόνια εντοπίζει, επιλέγει και συγκεντρώνει επιτυχημένες προσπάθειες ελλήνων ομογενών σε όλο το κόσμο και μας τις παρουσιάζει. Πρόσφατα το στόχαστρο έφτασε και στη Γερμανία, ειδικότερα στο Βερολίνο όπου μια σειρά άρθρων μεταφέρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα επιχειρηματικών αλλά και εθελοντικών δράσεων από τους Έλληνες της πόλης.
Σε μία δύσκολη παγκόσμια περίοδο με την εμφάνιση του Covid-19 το Travel Nikos μας ταξιδεύει σε όλο το κόσμο, μέσα από εικόνες και κείμενα αυθεντικά δοσμένα από τους Έλληνες της διασποράς. Μία ευκαιρία σε παγκόσμιο επίπεδο να δούμε την Ελλάδα να διαπρέπει στο εξωτερικό με ατομικές και συλλογικές προσπάθειες!

Ευχαριστούμε 🙂

Πείτε μας λίγο λόγια για το Travel Nikos. Πότε, που βρισκόσασταν και πως ξεκίνησε η υλοποίηση της ιδέας σας; Υπήρξε κάποια αφορμή;

Το travelnikos ξεκίνησε από την Σαϊγκόν (πόλη του Χο Τσι Μιν) του Βιετνάμ το 2011, όταν εργαζόμουν εκεί σε ένα τουριστικό πρακτορείο. Η ιδέα της σελίδας ήρθε στο να δηλώσω την ύπαρξη μου ως Έλληνας τουριστικός πράκτορας στην Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στο Βιετνάμ. Ξεκίνησα από το να γράφω για αξιοθέατα της περιοχής που βρισκόμουν και ταξιδεύοντας όμως μέσα στην χώρα, πρόσεξα κάποια ελληνικά θέματα όπως κάπου είδαμε ελληνική σημαία, κάπου αλλού είδαμε ελληνική αρχιτεκτονική, κάπου κάποια ελληνικά γράμματα κ.ο.κ. Έτσι στην πορεία άρχισα να γράφω για το που είδαμε κάτι ελληνικό και από εκεί πήγαμε στα αφιερώματα για Έλληνες ταξιδιώτες μιας και εκείνη την εποχή είχα συχνά επαφές με τον καλό φίλο μου Δημήτρη και την Ελίνα που λειτουργούν τον δικό τους ιστοχώρο / φόρουμ για ταξίδια το travelchat (βασικά ο ιστοχώρος ανήκει στην Ελίνα).

Κάνοντας το πρώτο αφιέρωμα στον πολυταξιδευμένο κυρίως στην Ευρώπη Δημήτρη, ακολούθησαν και άλλοι ταξιδιώτες στην πορεία. Και από τα αφιερώματα πολύ αργότερα διότι παραμέλησα το travelnikos για πολλά χρόνια λόγου υπερβολικού φόρτου εργασίας, πήγαμε στις συνεντεύξεις που είχαν ακόμη πιο ενδιαφέρον, ειδικά οι συνεντεύξεις για τους Έλληνες μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού.

Με λίγα λόγια η αφορμή ήταν να ξεκινήσω να γράφω ως προσωπικό μπλοκ για ταξίδια που κάνω και να αναρτώ ότι έβρισκα ενδιαφέρον, πόσο άλλωστε αν αυτό που έβλεπα είχε σχέση με την χώρα μας και τον πολιτισμό μας.

Το Travel Nikos είναι σαφές ότι αφορά του ταξιδιώτες. Ποιά είναι η σχέση σας με τα ταξίδια και ποιά η σχέση σας με το χώρο που διαδικτύου μέσα από τον οποίο παρουσιάζετε την δουλειά σας;

Το travelnikos δεν αφορά μόνο τους ταξιδιώτες όπως και ξεκίνησε αλλά πλέον έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στους Έλληνες μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού. Και αυτό διότι οι περισσότεροι Έλληνες είτε κάτοικοι της Ελλάδας, είτε κάτοικοι εξωτερικού θα ήθελαν να μάθουν πως Έλληνες του εξωτερικού κατάφεραν και εδραιώθηκαν και αναπτύχθηκαν και μπόρεσαν να αλλάξουν την τύχη τους προς το καλύτερο. Η σχέση μου με τα ταξίδια είναι άμεση αφού είμαι αρκετά πολυταξιδευμένος, όχι όμως σε πολλές χώρες μιας και δεν το επιτρέπει η οικονομική μου κατάσταση, αλλά αρκετά πολυταξιδευμένος μέσα στις ίδιες τις χώρες που έχω επισκεφτεί. Όσο αφορά το διαδίκτυο αυτό είναι η δουλειά μου, Web Developer & SEO Digital Marketing τα τελευταία 23 χρόνια, όπως είναι και αυτό που έχω βασικά έχω σπουδάσει, πέρα από άλλες σπουδές που έχω κάνει.

Ποιος ήταν ο αρχικό στόχος δημιουργίας του Travel Nikos; Συνεχίζει και σήμερα να είναι ο ίδιος ή έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες και αν ναι προς ποια κατεύθυνση;

Βασικά ως travel σελίδα που ήταν και ο αρχικός στόχος παραμένει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της με αναφορά σε πολλά άγνωστα για το πολύ κοινό αξιοθέατα που υπάρχουν στον κόσμο, όπως και κατά καιρούς πολλαπλασιάζονται οι συνεντεύξεις από Έλληνες αλλά και ξένους ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, που πολλοί από αυτούς έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και έχουν και πολύ ενδιαφέρον μάλιστα. Οπότε με λίγα λόγια παραμένει όπως ήταν ο αρχικός στόχος αλλά έχουν προστεθεί και περισσότερα πράγματα μέσα όπως οι συνεντεύξεις από Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού, που και αυτό συμπεριλαμβάνεται στο travel από την άποψη ότι εγώ ταξιδεύω και συναντώ Έλληνες του εξωτερικού και τους παρουσιάζω στη σελίδα για το πως βρεθήκανε εκεί, τις ασχολίες τους κλπ. Οπότε είναι σαφές αυτό από την άποψη ότι οι σελίδες αλλάζουν κατεύθυνση στην πορεία τους, ανάλογα με το τι ιδέες έρχονται και φεύγουν, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση προστέθηκαν ιδέες.

Το Τravel Nikos παρουσιάζει Έλληνες από όλο το κόσμο. Υπάρχει κάποιο κριτήριο επιλογής της θεματολογίας σας;

Δεν υπάρχει κάποιο κριτήριο επιλογής για τις συνεντεύξεις. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι οι καλοί Έλληνες από όλο τον κόσμο που με την πρωτοβουλία τους και την καλή τους θέληση κατάφεραν και δημιουργήθηκαν στο εξωτερικό. Φυσικά πάντα είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι γράφουμε διότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να προσβάλουν οι συνεντεύξεις άλλους ανθρώπους. Ο καθένας μπορεί να γράψει για τον εαυτό του και να τονίσει αυτά που θέλει να τονίσει. Φυσικά από την δικιά μας μεριά ευχόμαστε σε όλους τους καλοπροαίρετους Έλληνες να έχουν καλές δουλειές όπου και αν είναι και να έχουν μια καλή και ειρηνική ζωή και φυσικά οι δουλειές τους να πάνε καλά και να τους αποφέρουν καλά κέρδη ώστε να μπορούν να ζούνε αξιοπρεπέστατα.

Πως θα θέλατε να εξελίσσεται τη διαδικτυακή σας πλατφόρμα; Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;

Υπάρχουν αρκετές ιδέες για την εξέλιξη, αλλά όλες αυτές οι ιδέες είναι σε σκέψη μιας και θα πρέπει να υπάρχουν και οικονομικά οφέλη που θα πρέπει να καλύψουν τις ατελείωτες ώρες δουλειάς που χρειάζονται όλες αυτές οι ιδέες. Παρά ταύτα δεν θα ήθελα τώρα να αποκαλύψω περισσότερα μπορεί όμως κάποιος να δει στο μέλλον την εξέλιξη της ιστοσελίδας και εύχομαι να του φανεί χρήσιμη.

Travel Nikos

Εάν θέλετε και εσείς να παρουσιάσετε την δουλειά σας στο Travel Nikos μπορείτε να επικοινωνήσετε με messenger μήνυμα στη Facebook σελίδα ή με email: info@travelnikos.com