Περάσαμε διαφορετικά Χριστούγεννα, διαφορετική Πρωτοχρονιά…

Μία αλλαγή του χρόνου που διώξαμε με τις κλωτσιές που λέμε. Το 2020 στιγμάτισε την ιστορία παγκοσμίως και το ζήσαμε και αυτό!

Είδαμε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό και ανακαλύψαμε πολλά στοιχεία του εαυτού μας, μέσα από αυτή την απομόνωση που ζήσαμε. Αναζητήσαμε το χιούμορ και προσπαθήσαμε να λαμβάνουμε ότι συμβαίνει με καλή προδιάθεση για να αντέξουμε την μοναξιά που μας επιβλήθηκε.

Εκνευριστήκαμε και χάσαμε τη ψυχραιμία μας πολλές φορές, στεναχωρηθήκαμε αλλά και τα βάλαμε με ανθρώπους που δεν μας έφταιγαν σε τίποτα.
Αγαπήσαμε ξαφνικά στοιχεία της ζωής μας, που τα είχαμε ξεχάσει και αναγνωρίσαμε την αξία της συντροφικότητας και στα δύσκολα.

Ξεχωρίσαμε ανθρώπους που μας νοιάστηκαν και σκεφτήκαμε ανθρώπους που είχαμε ξεχάσει, αναζητώντας επικοινωνία, για να γεμίσουμε την μοναξιά μας.

Η μοναξιά, η φιλία, η οικογένεια και η συντροφικότητα βρήκαν μια καινούρια θέση. Μία θέση που μπορεί να την άξιζαν εδώ και καιρό αλλά δεν την κατείχαν αυτονόητα.

Αναγνωρίσαμε την αξία της τέχνης η οποία αναγκαστικά μας εγκατέλειψε, αλλά γύρισε εμπνευσμένα να μας θυμίσει την δύναμή της, σε όλες τις μορφές της.

Το καλύτερο όμως που βιώσαμε είναι η αγάπη, η στήριξη που βρήκαμε από πηγές που δε φανταζόμασταν. Στοιχεία όπως η  έννοια, η κατανόηση, η αναγνώριση και η αναζήτηση, είναι στοιχεία με τα οποία, σταθήκαμε δίπλα σε ανθρώπους που είδαμε ότι μας χρειάζονται. Θυμηθήκαμε να μοιραζόμαστε και να στηρίζουμε όταν χρειάζεται, χωρίς να περιμένουμε κάτι…..και με αυτή την ευχή, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να ζούμε!

Να μη ξεχνάμε, να μη ζητάμε ούτε και να περιμένουμε απαραίτητα, αλλά να έρχεται από μόνο του, το ενδιαφέρον για και από τον συνάνθρωπό μας, ακόμα και αν στο παρελθόν ήταν ξεχασμένες κουκίδες στη ζωή μας ή πληγές που δε θέλαμε να κλείσουμε.

Με την ευχή να γιατρευτούν όλοι οι ασθενείς!
Αυτοί της πανδημίας, αυτοί της μεγαλομανίας, αυτοί του εγωκεντρισμού, αυτοί της ματαιοδοξίας μα πάνω από όλα αυτοί που πληγώνουν χωρίς να το γνωρίζουν, οι κριτές και επικριτές του κόσμου, που δεν έχουν άδικο ποτέ.

Σε εσάς, την καλύτερη διαδικτυακή πικάντικη αλλά και γλυκιά παρέα! Σας ευχαριστούμε για τη παρέα, τις μέρες γκρίνιας, τα αστεία βίντεο, τις όμορφες κουβέντες, την ειρωνία αλλά και την νευρικότητα. Μοιραστήκαμε όλες τις διαθέσεις μας σαν μια διαφορετική οικογένεια, όπως περάσαμε διαφορετικά Χριστούγεννα, διαφορετική Πρωτοχρονιά…

Καλή νέα χρονιά σε όλους μας…Προχωράμε στο 2021, έτσι όπως ξέρουμε ;)