” 3 συνηθισμένες λανθασμένες κινήσεις που εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων μας “

Το παρόν άρθρο είναι μια ευγενική παραχώρηση της Τζορτζιάνας Γιάννη

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης.
Life Coach και αρθρογράφος.

Συμβουλευτική, Life Coaching and Mentoring
Πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τι πάει στραβά;

Είναι κάποια πράγματα που κάνουμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε που δεν μας αφήνουν να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας.

Υπάρχει μια λανθασμένη πεποίθηση ότι είναι σπατάλη χρημάτων και πολυτέλεια να επενδύσω στους στόχους μου και αυτό γιατί δεν βλέπω τα πιθανά αποτέλεματα που θα προκύψουν στο μέλλον.

Τώρα μετά την περιπέτεια που έζησε όλος ο πλανήτης, είναι μια ευκαιρία να θέσω πάλι στόχους και να κάνω νέα ξεκινήματα.

Καθώς πλέον ξέρεις τι έιναι αυτό που σε εμποδίζει να πετύχεις τους στόχους σου, έχεις το υπόλοιπο του 2020 μποστά σου να βάλεις νέους  στόχους και να κάνεις τα σωστά βήματα αυτή την φορά  για να τους πετύχεις.

3 παραδείγματα που αρκετοί από εμάς γνωρίζουμε εμπειρικά!

1. Θέτω μεγάλους και ανέφικτους στόχους

Πάνω στον ενθουσιασμό ή και στο άγχος μας, ειδικά στην αρχή της χρονιάς, να κάνουμε νέα πράγματα και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα , το παράκανουμε και θέτουμε στόχους που δεν είναι εφικτό να τους πετύχουμε μέσα στο χρονικό διάστημα που έχουμε θέσει στο μυαλό μας. Συνήθως είναι πράγματα και στόχοι που δεν έχουμε πετύχει τις προηγούμενες χρονιές ή αφήνουμε πολύ καιρό χωρίς να ασχοληθούμε μαζί τους, με συνέπεια να θέλουμε να τα πετύχουμε πλέον γρήγορα. Αυτό μας οδηγεί στο να είναι και τα βήματα που θα ακολουθήσουμε εκτός των δικών μας ορίων και υπερβολές.

Για παράδειγμα αποφασίζουμε ότι θα θελουμε να έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση και σώμα. Αυτό που κάνουμε συνήθως είναι να αποφασίσουμε να πάμε 5 φορές τη  εβδομάδα γυμναστήριο ενώ πριν δεν πηγαίναμε σχεδόν ποτέ. Είναι προφανές ότι μετά από λίγο διάστημα θα τα παρατησουμε γιατί κουραζόμαστε, βαριόμαστε και γενικά ζοριζόμαστε. Ο στόχος να φτίαξω κορμί μένει για άλλη μια φορά ανεκπλήρωτος.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση είναι να ξεκίνησω σταδιακά και να μην περιμένω θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά να κάνω την γυμναστική τρόπο ζωής. Σε όλους τους στόχους το «μαγικό κλειδί» είναι η επιμονή!

2. Βήματα που δεν απολαμβλάνω και με ζορίζουν

Ένα ακόμη σημείο που μας διαφεύγει όταν θέτουμε στόχους, είναι τα βήματα και οι συνήθειες που προσπαθούμε να καθιέρωσοουμε ώστε να πετύχουμε τον εκάστοτε στόχο. Καθώς όπως είπαμε και πριν, είτε  ενθουσιαζόμαστε είτε συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη ανάγκη είναι να πετύχουμε κάτι και μας πίανει  άγχος  με αποτέλεσμα να  κάνουμε ακραία πράγματα που δεν απολαμβάνουμε. Στο παραπάνω παράδειγμα μπορεί ταυτόχρονα να κάνουμε και σκληρές δίαιτες όπου βασικό στοιχείο είναι η στέρηση για να χάσουμε τα παραπάνω κιλά, οπότε μετά από λίγο όχι μόνο τα παρατάμε αλλά κατάλήγουμε να φτάσουμε μετά σε χειρότερο σημείο γιατί πέφτουμε με τα μούτρα σε ό,τι στερηθήκαμε πριν.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, είναι να βρω ρουτίνες που μου ταιριάζουν και συνάδουν με τους στόχους μας.Για παράδειγμα καλύτερα να κάνω διατροφή και να μην στερηθώ όσα μου αρέσει αλλά να αποκτήσω ένα πιο υγειινό τρόπο ζωής.

3. Δεν απευθύνομαι σε ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν

Το κοινό σημείο με τα παραπάνω και που δεν δίνω την σημασία που πρέπει , είναι ότι δεν ζητάω βοήθεια από ειδικούς που μπορούν να με βοηθήσουν με τους στόχους μου.Στα παραδείγματα που αναφέραμε πιο πάνω, αν δεν ζητήσω την βοήθεια ενός personal trainer και ενός διατροφολόγου, το πιο πιθανό είναι να παιδευτώ πολύ χωρίς απαραίτητα να έχω αποτελέσματα.

Άν όμως επενδύσω στους στόχους μου και απευθυνθώ στους κατάληλους ανθρώπους , έχω περισσότερες πιθανότητες να πετύχω τον στόχο μου και χωρίς παράπλευρες απώλειες όπως είναι η υγεία μου στην συγκεκριμένη περίπτωση.Αντίστοιχα μπορώ να ζήτήσω βοήθεια από κάποιον ειδικό που με τις γνώσεις του και την εμπειρία του να με βοήθησει να θέσω τους σωστούς για μένα στόχους, όπως ένας σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης , Life coach κτλ. Θα γλιτώσω πολύ χρόνο, κόπο και χρήματα.

Σπουδές και επαγγελματική κατάρτηση.

Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά δεν έχει εξασκήσει το επάγγελμα του Οικονομολόγου.

Την κέρδισε η συμβουλευτική και το Coaching και έτσι πήρε την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Συμβουλευτική, Life Coaching and Mentoring.

Εργάζεται επαγγελματικά τους τελευταίους μήνες ως Coach και προσφέρει υπηρεσίες Coaching online σε Ελληνόφωνους ανά τον κόσμο, ενώ ασχολείται με την προσωπική ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια.

Αρθρογραφεί το τελευταίο διάστημα  για το Thrive Global και διατηρεί το δικό της blog σχετικό με την προσωπική ανάπτυξη, το find your way.gr.

Η Τζορτζιάνα Γιάννη είναι σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης, Life Coach και αρθρογράφος. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά δεν έχει εξασκήσει το επάγγελμα του Οικονομολόγου.

Την κέρδισε η συμβουλευτική και το Coaching και έτσι πήρε την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Συμβουλευτική, Life Coaching and Mentoring.

Εργάζεται επαγγελματικά τους τελευταίους μήνες ως Coach και προσφέρει υπηρεσίες Coaching online σε Ελληνόφωνους ανά τον κόσμο, ενώ ασχολείται με την προσωπική ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια.

Αρθρογραφεί το τελευταίο δίαστημα  για το Thrive Global και δατηρεί το δικό της blog σχετικό με την προσωπική ανάπτυξη το:

findyourway.gr

Έχει δημιουργήσει την κοινότητα του Let’s find your way όπου υποστηρίζει ΔΩΡΕΑΝ ελληνόφωνους  ανά τον κόσμο να βρουν τον δικό τους μοναδικό δρόμο και να ζήσουν την ιδανική για αυτούς ζωή.

Αν θες να ανήκεις κάπου όπου ο βασικός στόχος είναι η προσωπική αναπτυξη και εξέλιξη , έλα να μας βρεις στην ΔΩΡΕΑΝ ομάδα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης , Let’s find your way  , όπου μοιραζόμαστε την αλήθεια μας και μέσa από tips, coaching και συμβουλές  από την  Τζορτζιάνα Γιάννη, βρίσκουμε τον δρόμο μας προς την ιδανική για εμάς ζωή!

Το μοτο ζωής της είναι το ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!

Facebook σελίδα

Facebook γκρουπ