Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία έρχεται από το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ.

Ένα θέατρο για παιδιά και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, σε παιδιά και γονείς!

Τα Παραμύθια της οθόνης

Δεν είναι παραμύθια διαβαστά, δεν είναι παλιές σκονισμένες παραστάσεις, είναι μία καινούργια θεατρική πρόταση!

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μελέτησε αυτό το νέο μέσο που αρχίζει από τηλέ-…. (τηλεργασία, τηλε-διδασκαλία, τηλε-διάσκεψη) και διαμόρφωσε μία νέα δραστηριότητα που έρχεται στο σπίτι με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού και software που διαθέτει το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ.


Περιγραφή δράσης

Τα παραμύθια της οθόνης είναι μια ολοκληρωμένη δραστηριότητα που γίνεται μέσα στο σπίτι με επίκεντρο μια χαριτωμένη παιδική θεατρική παράσταση.

Οι Γονείς  απ΄όλο το κόσμο έχουν πλέον τη δυνατότητα απλά να δηλώνουν συμμετοχή δίνοντας ένα email και τηλέφωνο. Απαραίτητη μόνο προϋπόθεση να υπάρχει υπολογιστής και σύνδεση στο internet.


Το θέατρο και η ηθοποιός/παιδαγωγός Λαμπρινή Θάνου

επικοινωνούν μαζί τους πριν την παράσταση και ενημερώνουν για απλές τεχνικές (και όχι μόνο) λεπτομέρειες.

Την Κυριακή στις 11.00 γίνεται πολύ απλά η ΣΥΝΔΕΣΗ και η ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τα παιδιά και τους γονείς. Εμείς από το θέατρο και σεις από το σπίτι.


Δηλώστε τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα +30 6944360015 και +30 6973882023
ή με

Τα υπόλοιπα είναι δική μας δουλειά!

→ Κόστος ανά οικογένεια 10€

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ προετοιμάστηκε, απέκτησε τον κατάλληλο εξοπλισμό και παρουσιάζει θέατρο για τα παιδιά σε LIVE STREAMING (ζωντανή απευθείας μετάδοση). Αποκλειστικά για συγκεκριμένο αριθμό οικογενειών.

Πρόγραμμα

Το ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ– ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ είναι ένας θεατρικός Οργανισμός μη κερδοσκοπικού  χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1985 με αποκλειστικό σκοπό το θέατρο για παιδιά.  Κλείνει φέτος 35 χρόνια συνεχούς και συνεπούς πορείας. Διευθύνεται από τον σκηνοθέτη ΝΙΚΟ ΚΑΜΤΣΗ και παρουσιάζει παραστάσεις για παιδιά, διοργανώνει γιορτές και εκδηλώσεις για διαφορετικές ηλικίες παιδιών, πάντα με κριτήριο τις αρχές της παιδαγωγικής Επιστήμης και την αισθητική ανάγκη των παιδιών. Δημιουργεί παραστάσεις στοχευμένες με θέματα που απασχολούν τα παιδιά, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα και συνδυάζονται με εκπαιδευτικά προγράμματα- δράσεις, οι οποίες είναι πάντα αναρτημένες στο site του Υπουργείου Παιδείας: http://www.e-yliko.gr.

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ πάντα ανοιχτό και ευαίσθητο στις επιταγές της εποχής, είχε πάντα τις κεραίες του στραμμένες στα εκάστοτε μηνύματα των καιρών.

Ανέκαθεν οι παραστάσεις μας δεν περιορίζονταν στους τέσσερις τοίχους του οργανωμένου θεάτρου μας. Ήμασταν και είμαστε πάντα ανοιχτοί να παίξουμε σε ένα δρόμο μια πλατεία, στην αίθουσα η αυλή του σχολείου κλπ. Η πίστη μας αυτή δυναμώνει περισσότερο μέσα σε συγκυρίες δύσκολες για την ανθρωπότητα, δύσκολες και για τον πολιτισμό, όπως η εποχή που διανύουμε. Ετσι, μέσα από την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, όσο παραμένουμε στο σπίτι, μια παράσταση μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα, ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική. Να διασκεδάζει το παιδί αλλά να το καλλιεργεί ταυτόχρονα.

Mε εκτίμηση,
Νίκος Καμτσής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θεάτρου ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

 Λαμπρίνη Θάνου, θέατρο Η Λαμπρινή Θάνου γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1983 στην Κοζάνη και μεγάλωσε στα Γρεβενά.

  • Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Aπόφοιτη της Ανώτερης  Σχολής Δραματικής Τέχνης «Προσκήνιο Γ. Ροντίδης», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
  • Kάτοχος Κρατικού Διπλώματος Υποκριτικής, κατόπιν επιτυχίας στις διπλωματικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2015.
  • Kάτοχος πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, κατόπιν φοιτήσεως στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
  • Είναι διπλωματούχος της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας.

Πραγματοποίησε σπουδές φωνητικής – κλασσικό τραγούδι, θεωρίας της μουσικής και solfege, μαθήματα πιάνου και συμμετείχε στη χορωδία, αρχικά στο Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επίσης σπουδές σύγχρονου χορού και κλασικού μπαλέτου στις Σχολές Χορού Καφαντάρη, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ξιφασκίας και μαθήματα κατασκευής μαριονέττας.

Εργάζεται επαγγελματικά στο Θέατρο για παιδιά από το  2014, συμμετέχοντας  σε παραστάσεις  παιδικού θεάτρου αρχικά στον περιοδεύοντα θίασο της Παιδικής Σκηνής Ροντίδη  και ακολούθως  στην Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη. Έχει επίσης λάβει μέρος σε παραστάσεις χοροθεάτρου με την ομάδα contACT ensemble στη Θεσσαλονίκη. Από τον Απρίλιο του 2017 εργάζεται ως ηθοποιός στην Αθήνα στο Θέατρο Τόπος- Αλλού και στην παιδική του σκηνή  Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ΈΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, παρουσιάζοντας διαδραστικές παραστάσεις με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικών βαθμίδων, στο Θέατρο, σε σχολεία  και πολιτιστικά κέντρα των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Οι Δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του θεάτρου θα τα βρείτε αναρτημένα στο site του Υπουργείου Παιδείας: http://www.e-yliko.gr.
Έχει μόνιμη στέγη στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ που βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχή της Κυψέλης(οδός Kεφαλληνίας 17)

>https://www.facebook.com/theatreAeroplio

> m.me/theatreAeroplio

Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Έχει μόνιμη στέγη στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟY
Διεύθυνση: Οδός Kεφαλληνίας 17, περιοχή Κυψέλης, Αθήνα.
Site: www.aeroplio.gr
Επικοινωνία: aeroplio@aeroplio.gr

  • Μίκα Πανάγου ( σκηνογράφος και σχεδιάστρια κουστουμιών ) :mikapanagou@gmail.com,
  • Λαμπρινή Θάνου ( ηθοποιός και παιδαγωγός ): lamprinithanou@yahoo.gr